Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εχθρός λαθουριού Άπιο"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το Άπιο είναι μικρό [[κολεόπτερο]] (μήκους 2-3mm) με μαύρο ρύγχος και χρωματισμό σκούρο μπλε προς μαύρο. Ο [[εχθροί λαθουριού |εθρός αυτός του λαθουριού]] διαχειμάζει όπως και ο φυτονόμος. Τα τέλεια έντομα δραστηριοποιούνται νωρίς την άνοιξη και προκαλούν μικρές διαβρώσεις (τρύπες), μη περιμετρικές στα τρυφερά [[βοτανικά χαρακτηριστικά λαθουριού |φύλλα]]. Γεννά τα αυγά του κατά προτίμηση στους ανθοφόρους οφθαλμούς, τους οποίους κατατρώνε στη συνέχεια οι προνύμφες. Τα προκύπτοντα τέλεια [[έντομα]] τρέφονται με το φύλλωμα. Αρχές Ιουνίου μεταναστεύουν σε ορεινές περιοχές και επανέρχονται στην [[καλλιέργεια λαθουριού |καλλιέργεια]] το Σεπτέμβριο. Έχει μία γενεά το έτος.
+
Το Άπιο είναι μικρό [[κολεόπτερα |κολεόπτερο]] (μήκους 2-3mm) με μαύρο ρύγχος και χρωματισμό σκούρο μπλε προς μαύρο. Ο [[εχθροί λαθουριού |εθρός αυτός του λαθουριού]] διαχειμάζει όπως και ο φυτονόμος. Τα τέλεια έντομα δραστηριοποιούνται νωρίς την άνοιξη και προκαλούν μικρές διαβρώσεις (τρύπες), μη περιμετρικές στα τρυφερά [[βοτανικά χαρακτηριστικά λαθουριού |φύλλα]]. Γεννά τα αυγά του κατά προτίμηση στους ανθοφόρους οφθαλμούς, τους οποίους κατατρώνε στη συνέχεια οι προνύμφες. Τα προκύπτοντα τέλεια [[έντομα]] τρέφονται με το φύλλωμα. Αρχές Ιουνίου μεταναστεύουν σε ορεινές περιοχές και επανέρχονται στην [[καλλιέργεια λαθουριού |καλλιέργεια]] το Σεπτέμβριο. Έχει μία γενεά το έτος.
  
 
Η καταπολέμηση αυτού του εχθρού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στην περίπτωση του [[Εχθρός λαθουριού Φυτονόμος |φυτονόμου]].  
 
Η καταπολέμηση αυτού του εχθρού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στην περίπτωση του [[Εχθρός λαθουριού Φυτονόμος |φυτονόμου]].  

Αναθεώρηση της 09:58, 17 Οκτωβρίου 2013

Το Άπιο είναι μικρό κολεόπτερο (μήκους 2-3mm) με μαύρο ρύγχος και χρωματισμό σκούρο μπλε προς μαύρο. Ο εθρός αυτός του λαθουριού διαχειμάζει όπως και ο φυτονόμος. Τα τέλεια έντομα δραστηριοποιούνται νωρίς την άνοιξη και προκαλούν μικρές διαβρώσεις (τρύπες), μη περιμετρικές στα τρυφερά φύλλα. Γεννά τα αυγά του κατά προτίμηση στους ανθοφόρους οφθαλμούς, τους οποίους κατατρώνε στη συνέχεια οι προνύμφες. Τα προκύπτοντα τέλεια έντομα τρέφονται με το φύλλωμα. Αρχές Ιουνίου μεταναστεύουν σε ορεινές περιοχές και επανέρχονται στην καλλιέργεια το Σεπτέμβριο. Έχει μία γενεά το έτος.

Η καταπολέμηση αυτού του εχθρού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στην περίπτωση του φυτονόμου.